• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

O društvu

O društvu

Ako ste dijabetičar učinite nešto za svoje zdravlje i postanite članom Zagrebačkog dijabetičkog društvo koje je jedna od najaktivnijih članica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. Na području grada Zagreba djeluje već 59 godina.

Zagrebačkog dijabetičko društvo može vam pomoći da više saznate o svojoj bolesti i izbjegnete komplikacije koje može uzrokovati. Uz pomoć liječnika, medicinskog osoblja i volontera organiziramo predavanja i tečajeve kojima educiramo naše članove o tome kako živjeti s dijabetesom.

Druženjem i izmjenom iskustvana sastancima Klubova (roditelja, mladih i onih starijih) pomažemo da neke poteškoće prebrodite što lakše.

Bilten ZADI (Zagrebački dijabetičar) informirat će vas o radu Društva i dati korisne savjete za kvalitetniji život. Bilten izlazi četiri puta godišnje, a šalje se besplatno na adresu članova. Na www.zadi.hr možete također saznati novosti o radu Društva i liječenju šećerne bolesti.

Športske aktivnosti (plivanje, gimnastika, ples, planinarenje, skijanje, badminton, rolanje itd…) i zajednički izleti samo su jedan način poticanja na tjelesnu aktivnost. Tijekom godine (najčešće povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, 14.11.) organiziramo kontrole šećera u krvi, ali i različite akcije kojima nastojimo prikupiti sredstva za rad Društva.

Postoji još puno razloga da za minimalnu članarinu od 80 kn godišnje učinite najviše za svoje zdravlje! Utrošite malo svoje energije i pridružite nam se. Ne shvaćajte dijabetes kao bolest, već se nasmiješite i krenite u novi, “slatki” i zdraviji život.

Informacije o tome kako se učlaniti potražite OVDJE

Vaše zdravlje je u vašim rukama!

 

Opći podaci:
Žiro račun Društva: 2360000-1101555499 (HR0323600001101555499)
Devizni račun Društva: 2360000-1500269228 (HR0423600001500269228)
MB.: 3228665
OIB: 06912741114

 

PROGRAM RADA ZA 2017. godinu

Planirani osnovni projekti Zagrebačkoga dijabetičkog društva u 2017. godini:

nastavak Obiteljskoga savjetovališta za oboljele od dijabetesa tipa 1 i tipa 2 te njihove obitelji nizom aktivnosti

 • časopis ZADI (4 broja u godini)
 • mrežne stranice ZDD-a www.zadi.hr i www.tip2.info
 • obiteljski kamp „Dijabetes bez granica i predrasuda“
 • obilježavanje Svjetskoga dana šećerne bolesti 2017. tijekom cijeloga mjeseca studenoga
 • psihološka predavanja i individualna psihološka savjetovališta
 • potpora edukacijama u Domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba
 • edukativni izleti za oboljele od dijabetesa tipa 2
 • planinarenje mladih
 • Božićni party – Klub roditelja i djece ZDD-a
 • planinarenje obitelji
 • sportske igre obitelji
 • odvajanje i zbrinjavanje infekcijskog otpada – Klub roditelja i djece ZDD-a
 • sportska i psihološka radionica Sljeme – Klub roditelja i djece ZDD-a

Predsjedništvo će na svojim sjednicama razmatrati i sve one projekte koji će biti predloženi uz već postojeće te će ih prihvaćati sukladno Statutu, odnosno prema kvaliteti samoga projekta za sveukupnu zajednicu te prema stanju financija na računu Društva.

 • FINANCIJSKI PLAN ZA 2017. godinu
 1. Plan prihoda i rashoda
 2. Plan zaduživanja i otplata
 3. Obrazloženje financijskog plana
 1. Plan prihoda i rashoda: Zagrebačko dijabetičko društvo

 1

 

2

2. Plan zaduživana i otplata

–           nije planirano zaduženje u 2017. godini

3. Obrazloženje financijskog plana

Obrazloženjem financijskog plana pojašnjavaju se planirane stavke i načinom ostvarenja prihoda i rashoda. Rebalans financijskog plana uslijed mogućih promjena vanjskih i vlastitih uvjeta poslovanja prema novom Zakonu o financijskom poslovanju udruga, na prijedlog Nadzornog odbora, donosi skupština ZDD-a. Nadzorni odbor obavlja zakonsku obvezu koja je novim Zakonom definirana kao: kontroling poslovanja koji se provodi iza svakog tromjesečnog izvještavanja koje se dostavlja FINA-i.

ZAKLJUČNO:

Plan rada i financijski plan ZDD-a, kao i kod svake neprofitne organizacije, idejni je prijedlog koji se nastoji što objektivnije ostvariti.

Novim Zakonom o financijskom poslovanju udruga, obveza je udruga da donesu plan rada kao i financijski do 31. prosinca 2016. g., što je novost i što u ovoj situaciji nalaže njegovo donošenje. Rebalans plana aktivnosti i financijskoga plana, ako to bude potrebno, može se provesti na sljedećoj Redovnoj skupštini ZDD-a u 2017. godini.

Zbog svega navedenog Skupština je jednoglasnom odlukom ovlastila Predsjedništvo Zagrebačkoga dijabetičkog društva za donošenje odluka o planu rada te financijskome planu za sljedeće godine do 31. prosinca u tekućoj godini