• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Postoje određena pitanja koja bi želio/la postaviti, ili iskustvo koje bi volio/la čuti od nekoga tko također dugo godina živi sa šećernom bolesti. Teško usklađuješ prehranu? Imaš početnu komplikaciju, koju bi volio/la zaustaviti? Kako? Kakva su iskustva drugih? Kontinuirano mjerenje – revolucija – novi pogled u svijet…

Vjerujemo da smo dotakli tek dio pitanja o kojima razmišljate i želite dobiti odgovor na njih ili pak podijeliti svoje iskustvo te tako pomoći drugima.

Voljeli bismo okupiti članove koji su na terapiji inzulinom (penovima ili pumpama), koji koriste senzore ili još nemaju tih iskustava. Pokušali bismo se usmjeriti i na druge bolesti i probleme koji nas prate, a zbog šećerne bolesti je njihovo liječenje otežano. Bez obzira je li riječ o umirovljenicima ili još zaposlenim osobama, pokušali bismo saznati koja prava imamo, a koja bismo možda mogli ostvariti. Kompletna javnost, pa čak i medicinsko osoblje koje nije specijalizirano za rješavanje problema osoba s dijabetesom premalo zna o našoj bolesti i poteškoćama koje nas svakodnevno prate, pa bismo i njima mogli ponuditi uvid u naša iskustva. Naravno, organizirali bismo i neformalna druženja, izlete, kraća putovanja na kojima bismo se mogli opustiti i istinski uživati, a uvijek naučiti i nešto novo o našoj bolesti.

Pridruži nam se, jer ćeš sigurno imati koristi u vlastitom liječenju, ali i svojom dobrom voljom i volontiranjem olakšati život onima koji su tek počeli ići našim putem!

Naši sastanci će se održavati svake druge srijede od 18 sati u prostorijama ZDD-a, Bauerova 19/dvorište, Zagreb. Sljedeći je već 28. ožujka. Veselimo se tvom dolasku!

Ostali članci u kategoriji