• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Od Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje pristigla je vijest o ponovnom drastičnom smanjenju cijene od 20% za pomagalo za šećernu bolest – trakica za mjerenje glukoze u krvnoj plazmi pomoću glukometra.

Za nas oboljele od šećerne bolesti to znači da će na tržištu prevladati glukometri i trake upitne kvalitete, dok će se nove tehnologije i kvalitetniji proizvodi povući jer daljnje svako rušenje cijene dovodi u pitanje opstanak renomiranih tvrtki u Republici  Hrvatskoj i njihovu mogućnost dovođenja novih, kvalitetnijih i boljih proizvoda.

Najavljena ušteda u zdravstvu i pronalazak novca za sanaciju bolnica ponovno će se prelomiti na korisnicima tih usluga – ovaj puta na nama osobama sa šećernom bolesti koji će umjesto preciznije  i pouzdanije kvalitete dobiti nepouzdan proizvod koji može ugroziti njihov život.

Vezano uz smanjenje od 20% cijene traka za samokontrolu glukoze pomoću glukometra, Zagrebačko dijabetičko društvo je uputilo dopis na Povjerenstvo za opća medicinsko tehnička pomagala, na Upravno vijeće, na V. d. ravnatelja HZZO-a, na Zamjenicu ravnatelja HZZO, na Pomoćnicu za medicinske poslove i na Glasnogovornika HZZO-a. Dopisi su također poslani i svim medijima.


 

Ostali članci u kategoriji