• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Prehrana

  • Obavijest za roditelje – Matematička radionica izračuna ugljikohidrata
    Objavljeno: 5. svibnja 2017.

    Dragi roditelji, pozivamo vas na “Matematičku radionicu izračuna ugljikohidrata” koja će se održati u srijedu 17. svibnja 2017. s početkom u 19:00 do 20:30 sati u prostorijama Zagrebačkoga dijabetičkog društva Ilica 48/1. To je radionica i komunikacija u dva smjera, pa vas molimo da se prijavite za radionicu na info@zadi.hr sa subjektom emaila Matematicka radionica izracuna UH. Svakako nam se pridružite […]

  • U Hrvatskoj osmišljen Healthy Meal Standard – prvi certifikat za zdrave menije na svijetu
    Objavljeno: 23. srpnja 2015.

    Riječ je o inovativnom načinu prehrane koji se oslanja na ponudu u hotelima, lječilištima i specijalnim bolnicama, odnosno na ponudu namijenjenu gostima s problemima pretilosti, šećerne bolesti te hipertenzije, kojih je, smatra se, u Europi više od 400 milijuna. Certifikacija i standardizacija Healthy Meal Standard osigurat će hotelima promociju i atraktivne usluge u sklopu zdravstvenog […]

  • Predavanje “Pomozite si sami”
    Objavljeno: 28. travnja 2015.

    Pridružite nam se na predavanju “Pomozite si sami” koje će održati nagrađivani izumitelj, inovator i ekološki aktivist Marijan Radanec, kojeg ste imali prilike upoznati na obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti 2014. u Hotelu Dubrovnik. Predavanje će se održati u ponedjeljak 4.5.2015. s početkom od 16:30 sati na Tribini grada Zagreba, Kaptol 27. Teme predavanja su: […]

  • Chia sjemenke – superhrana 21. stoljeća
    Objavljeno: 24. rujna 2014.

    Nevjerojatno je da chia pored vitamina i minerala u samoj jednoj sjemenci sadrži devet esencijalnih aminokiselina koje omogućuju optimalno funkcioniranje cijeloga organizma. Već je svima dobro poznato da su aminokiseline potrebne za izgradnju mišićnoga tkiva, rast i obnovu stanica, kao i za proizvodnju enzima, hormona i DNA. Od vitamina i minerala u njoj nalazimo: fosfor, kalcij, cink, mangan, […]

  • Prednosti organski uzgojenog povrća
    Objavljeno: 7. veljače 2014.

    U organskoj poljoprivredi cilj nam je biti što više prijateljski sa okolinom. Organska poljoprivreda je nauka o životu i podrazumijeva da neprekidno promatramo i istražujemo prirodu. Takav stav je neophodan ako želimo dobiti ono najbolje iz prirode, a to je okus. Okus je ono što u hrani tražimo. U potrazi za bogatstvom okusa, uočili smo […]

  • Prehrana bolesnika sa šećernom bolešću
    Objavljeno: 4. svibnja 2013.

    Prehrana je glavna sastavnica skrbi za bolesnika sa šećernom bolešću. Neki opći ciljevi nutritivnih preporuka sadržani su u sljedećem: postići i održati urednu razinu šećera u krvi postići i održati urednu razinu masnoća u krvi postići i održati urednu razinu krvnog tlaka. Važno je pokušati spriječiti i liječiti kronične komplikacije šećerne bolesti, a to su: […]