• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Dragi naši,

Već treću godinu za redom pratimo vrhunske biciklističke timove kroz međunarodnu, etapnu biciklističku utrku Tour of Croatia , između kojih posebno izdvajamo Team Novo Nordisk.

Izuzetno nam je drago što ćemo i ove godine zajedničkim sudjelovanjem osim sportskoga, staviti naglasak i na zdraviji, aktivniji način života, rano otkrivanje dijabetesa, prevenciju te kvalitetnu samokontrolu osoba sa šećernom bolešću. Želja nam je skrenuti pozornost na sve veću opasnost od oboljenja od šećerne bolesti te na pandemiju dijabetesa na globalnom nivou.

Stoga, sve vas pozivamo da nam se pridružite na rekreativnoj vožnji biciklima, u nedjelju, 23. travnja u 12:15 sati, kod fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, od kuda ćemo u 12:30 sati, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Danske krenuti prema Markovom trgu, gdje je ujedno i cilj posljednje, 6. etape utrke Tour of Croatia.

Ukoliko nemate bicikl, a voljeli biste doći i družiti se sa nama, svakako dođite od 13,00 sati na Markov trg gdje ćemo dati svoju podršku biciklističkim timovima, a posebno Teamu Novo Nordisk koje očekujemo na cilju između 15:10 – 15:30 sati.

Također, ovom bismo vas prigodom željeli upoznati i s kampanjom “#KojiJeTvojTip” koju Zagrebačko dijabetičko društvo pokreće s ciljem podizanja svijesti društva o dijabetesu i skretanju pozornosti na već navedene specifičnosti i probleme s kojima se osobe sa šećernom bolešću suočavaju i žive.

Na sljedećem linku možete pogledati koji će natjecatelji Teama Novo Nordisk nastupati u Hrvatskoj ove godine:
http://www.teamnovonordisk.com/race/tour-of-croatia-2

Nadamo se da ćete i ove godine biti dio ovog izuzetno važnog događaja za RH te nam se svakako pridružiti na našoj rekreativnoj biciklijadi!

PRIDRUŽITE NAM SE!!!

P.S. Sudionike biciklijade očekuje poklon majica!

 

          

 

Ostali članci u kategoriji