• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Biciklijada

U subotu, 19.9., klub mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva organizirao je projekt „Biciklijada do Starog grada“ namijenjen svim osobama mladima duhom i željnima novih avantura. Cilj projekta bio je ukazati na važnost fizičke aktivnosti kod osoba oboljelih od dijabetesa, ali isto tako i na važnost dobrog raspoloženja i međusobnog druženja na razinu našeg šećera u krvi.

Na biciklijadi su se mogli uočiti ljudi svih uzrasta, od djece vrtićke dobi, do „penzionera“. Bilo je tu i „ozbiljnih“ biciklista koji su nam svojim dolaskom pokazali i pružili podršku i bili jedan poticaj više da i mi ozbiljno pristupimo sportu koji nema dobnu granicu i kojega svi mogu s lakoćom obavljati. Biciklizam je vrsta sporta za koji nam puno puta uopće nije potrebna posebna priprema. Biciklirati možemo i do posla ili do najbliže trgovine, a možemo se upustiti i u ozbiljnije projekte i otići na neke duže rute pune adrenalina i dobre potrošnje energije. Ovoga puta, mi smo se odlučili na nešto između. Nismo pedalirali samo do posla, ali nismo niti „nonšalantno“ sjeli na bicikl, već smo se odlučili dobro zabaviti i istovremeno kvalitetno razgibati. Odlučili smo se za kombinaciju protiv koje naš šećer nema apsolutno nikakve šanse. Što smo htjeli, to smo i dokazali. Prekrasno vrijeme, fantastični ljudi, iznimna atmosfera, kvalitetan ručak, potreban odmor uz kavu i razgledavanje ljepota Starog grada u Sisku bilo je nešto što je oduševilo i one najmanje i one najstarije. To je jednostavno bio dan u kojemu smo zaboravili na sve brige nakupljene tokom tjedna i prepustili se Suncu i svježem zraku da nas obnovi i napuni novom, pozitivnom energijom.

medNo naravno, bez naših sponzora koji iz projekta u projekt pokazuju svoju nesebičnost i uočavaju kvalitetu istih, sve ovo ne bi bilo održivo. Zato još jednom jedno veliko HVALA tvrtkama Novo Nordisk i MEDiLAB na ukazanom povjerenju i pomoći koju su nam pružili, kako u ovom, tako i u mnogim dosadašnjim projektima. Bez njih, sve ovo bi bilo puno teže održivo. Naravno, ne smijemo nikako zaboraviti i ostale podupiratelje, a to su Hrvatske željeznice, Atlantic grupa, Wrigley Croatia i neizostavno Sisačko dijabetičko društvo koje je svojim prigodnim poklonima i iznenađenjima doprinijelo jedan poseban čar cijeloj biciklijadi. Također, želimo se zahvaliti i pripadnicima prometne policije policijske postaje Sisak koji su nam omogućili bezbrižnu vožnju i olakšali promet kroz najkritičnije dijelove naše rute. Još jednom veliko hvala svima, i sponzorima i sudionicima, jer osmijeh na vašim licima je najveća nagrada svima onima koji su sudjelovali u organizaciji ovog projekta. I naravno, veliko hvala svim organizatorima koji su, svatko na svoj način, pridonijeli ljepoti druženja i pedaliranja i na kraju fenomenalnim šećerima. Bez bilo kojeg člana, ovakvo nešto ne bi bilo ni upola toliko dobro i zato vam od srca HVALA.

Hvala svim sudionicima i nadam se da se vidimo i na idućim sportskim događanjima koje ćemo i dalje provoditi upravo zbog vas.

Fotogaleriju potražite na ovom linku

Maja Vuković

bic2


Ostali članci u kategoriji