• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Poštovani,

s oduševljenjem objavljujemo da u Zagreb dolazi Gavin Griffiths, mladi Britanac koji je obolio je od dijabetesa tipa 1 u dobi od 9 godina. Gavin se bavi trčanjem na duge staze i sportovima izdržljivosti. Godine 2012. bio je nositelj olimpijske baklje na Olimpijadi u Londonu. Iduće godine trčao je po 30 milja (48 kilometara) u 30 uzastopnih dana duž cijele Velike Britanije i prikupljao donacije za istraživanje dijabetesa. Godine 2014. putovao je po Sjedinjenim Američkim Državama i održavao predavanja i susrete s dijabetičkim zajednicama. U sklopu te turneje istrčao je 7 uzastopnih maratona u 7 dana, također za humanitarnu svrhu. Prošle godine sudjelovao je u mHealth Grand Tour, vožnji biciklom od Bruxellesa do Ženeve u 9 dana. Vozači su prešli 1500 kilometara i savladali 22000 metara uspona, a sudjelovao je i naš dijabetičar ultramaratonac i trostruki ironman Nenad Šimunko.

Gavin u travnju 2016. obilazi istok i jug Europe i održava susrete i trčanja s lokalnim dijabetičkim zajednicama. Posjetit će Budimpeštu, Beograd, Sofiju, Bolognu, Veneciju, Ljubljanu i Zagreb.

U Zagreb dolazi u utorak, 19. travnja i trčat će u parku Maksimir. Ako ga želite upoznati, pogotovo ako imate dijabetes i volite trčati, slobodno nam se pridružite! Trčat ćemo 5 kilometara laganim tempom uz koji možemo razgovarati, a start je u 18 sati kod glavnog ulaza u Maksimir.

Više informacija pročitajte na linku: Diatletičar-u-Zagrebu

Ostali članci u kategoriji